Orlandoi lelkipásztornő:„Lehetsz meleg és keresztény”

Christian Today / 2016.06.20./ Carey Lodge

.
.
Túl sokáig hallották a keresztények azt, hogy a homoszexualitás és a kereszténység inkompatibilis, jelentette ki egy leszbikus pásztor Orlandóban.

Hosszú-hosszú ideje hamis üzenet terjedt el, hogy nem lehetünk melegek és keresztények egyszerre – márpedig igen. E két szó nem formáz oximoront” – mondta Terri Steed Pierce, a Joy Metropolitan Community Church (JMCC) vezető pásztora.

A közösség mintegy egy mérföldre fekszik a Pulse melegbártól, ahol 49 embert lőttek le, és több mint 50 főt sebesült meg a 2016. június 12-ei lövöldözésben. A mészárlás a leghalálosabbak egyike volt Amerikában.

Sok JMCC gyülekezettag meleg. Az egyikük azt nyilatkozta a Reutersnek: „Itt az ideje, hogy összegyűljünk és imádkozzunk az [orlandói mészárlás] ügyéért. Nem számít, hogy meleg vagy hetero, igazán nem számít, ez egy borzalmas tragédia, ami történt.

A meleg közösségekben nem annyira fogadnak el, mert keresztény vagyok, és a kereszténység eltaszította a melegeket, ezért érthető, hogy a melegek nem egészen tudják, mihez kezdjenek velem” – mondta Steed Pierce. – „És persze a keresztények között teljes az elutasítás, mert meleg vagyok – így aztán e két világ között maradok.”

A Reuters szerint Steed Pierce kritizálta a múlt heti megemlékező alkalmat, mert nem hívták meg a szolgálatra, amin a térség választott vezetői vettek részt.

Egy meleg gyülekezet meleg pásztora vagyok, és a mi közösségünk az, akiket lelőttek, de mégsem hívnak meg minket az asztalhoz. Továbbra is marginalizálva vagyunk, még a hitközösségekben is.”

A szervezők szerint nem szándékosan hagyták ki őt.

A mészárlást egy héttel követő virrasztáson Steed Pierce arra biztatta a gyülekezetét, hogy keressék azokat, akik túlélték a tragédiát. Azt mondta, hallott egy férfiról, aki öngyilkosságot követett el, miután két barátját megölték.

A támadást követően a yorki és canterburyi érsekek – név szerint John Sentamu és Justin Welby – hangsúlyozták, hogy a merénylet “abszolút felszólítás” a keresztények felé, hogy támogassák az üldözött meleg embereket világszerte. A keresztényeknek “minősítés nélkül kell szeretni”, nyilatkozták.

Az üldözés elleni tiltakozás kötelesség, és az LGBTI emberek támogatása, akiket kíméletlenül és aljas módon megölnek és megsebeznek, jogfosztanak és traumatizálnak, akár Orlandóban akár másutt, ez a keresztény tanítványság abszolút felszólítása. Mindez pedig Isten minden ember felé tanúsított irgalmas szeretetének megingathatatlan bizonyosságából fakad.”
.
.
.
Forrás: http://www.christiantoday.com/article/you.can.be.gay.and.christian.says.orlando.church.leader/88822.htm